Kleine Kapel

Kom binnen, je bent welkom!

Kleine Kapel

De Kleine Kapel bevindt zich in een gewone, rustige woonwijk aan de rand van Nijverdal. De Noetselerberg en Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug zijn vlakbij. Schuin achter een vrijstaand huis bevindt zich ´de Kleine Kapel´, een ruimte ter grootte van een ruime garage, met een grote uitnodigende tafel met stoelen eromheen. Er zijn grote ramen waardoor je uitkijkt op bomen; je ziet en hoort vogels en soms rent er een eekhoorntje voorbij.

Voor in de kapel staat een klein tafeltje met een kaars, een bijbel en erboven hangt een schilderij met een stralende zon. Een plek die uitnodigt om stil te worden maar ook om elkaar te ontmoeten. De Kleine Kapel is elke dag open van 8.00 tot 18.45 uur. Je mag gewoon naar binnen lopen om stil te zijn, te bidden of een kaarsje aan te steken. Het kan zijn dat er een georganiseerde activiteit is, je bent dan van harte welkom om mee te doen. Op die momenten is er echter geen gelegenheid om individueel in stilte in de kapel te zijn. Bij activiteiten kun je zien wat er wanneer georganiseerd wordt.


Wij houden bij onze activiteiten en gebeden rekening met de richtlijnen vanuit het RIVM i.v.m. het corona-virus.

Gebeden

We nodigen je van harte uit om met ons mee te komen bidden, heel eenvoudig. We zingen een lied, luisteren naar een tekst, er is ruimte voor stilte, voor gebed. Ook als het allemaal nieuw en onbekend voor je is, voel je vrij om mee te doen!

Kan je er niet bij zijn, maar wil je wel graag een gebed delen? Laat het ons weten via de contactpagina.

Gebedstijden:

Maandag - Woensdag - Vrijdag:         18.45 - max 19.30
Woensdag:     08.30 - 08.45 uur (kort bezinningsmoment, voorafgaand kun je evt. meedoen aan de stiltewandeling).
Donderdag:    09.00 - 09.30 uur: eerste donderdag van de maand

Voel je meer voor iets creatiefs? Of wil je de stilte opsnuiven tijdens een wandeling? Kijk dan eens bij onze activiteiten.

Ervaringen


Op een vrijdagmiddag in maart, na de maandelijkse lunch van het pioniersteam, kwam er een ‘oud, klein dametje’ in de Kapel …

Lees verder


Soms is het stil in de kapel. De bekende mensen komen en gaan. Weten anderen ons wel te vinden?

Lees verder


Laura Wevers deed mee met de Stiltewandeling:

Op pad gaan in stilte. De rust nemen en op pad gaan met een Bijbeltekst en een lied van Maarten Luther. Gewoon wandelen.

Lees verder


Gé Reukema komt regelmatig naar het ochtendgebed op donderdagmorgen. We gebruiken hierbij het Keltisch gebedenboek:

Donderdagmorgen 8.45 uur
Gehaast stap ik op de fiets naar de Kleine Kapel aan de Noetselerweg. Hoewel ik al jaren geniet van mijn pensioen, heb ik een prettig volle agenda.

Lees verder
' De stilte van het hart is nodig om God overal te kunnen horen ' - Moeder Theresa